Wat is
Mesologie
Wat is
Mesologie
Mesologie overbrugt de kloof tussen reguliere en complementaire geneeskunde, en staat bekend als het reguliere alternatief. Wij geloven in de kracht van samenwerking en werken graag samen met artsen en andere therapeuten om uw gezondheid te verbeteren.


- Reguliere geneeskunde
- Traditionele Chinese geneeskunde (TCM)
- Ayurveda
- Fytotherapie (plant en kruidenleer)
- Homeopathie
- Orthomoleculaire geneeskunde (vitaminen)
- Voedingsleer
Mesologie brengt deze kennisgebieden samen
De kern van mesologie is het herstellen van de balans in het lichaam en het activeren van het zelfgenezend vermogen. We worden voortdurend blootgesteld aan prikkels zoals stress, infecties en ongezonde voeding. Wanneer ons lichaam niet meer effectief kan omgaan met deze prikkels, kunnen (chronische) klachten ontstaan.
Werkwijze
U heeft geen verwijzing van de huisarts nodig voor een Mesologie behandeling.
- Intake formulier
Na het maken van een afspraak krijgt u een bevestiging en een vragenlijst (intake formulier) met privacyverklaring toegestuurd. Hierin staan vragen over de klachten, de medische voorgeschiedenis, algemene symptomen, leefgewoonten, etc. Graag ontvang ik deze een aantal dagen voor het consult retour. Deze vragenlijst wordt nader besproken tijdens het eerste consult. Ook wordt ingegaan op de voeding en de levensstijl.
- Onderzoek
Hierna volgt een onderzoek, dat bestaat uit:
- Pols- en tongdiagnose volgens de Traditionele Chinese
- Constitutie volgens de Ayurveda
- Lichamelijk onderzoek van m.n. de buikorganen
- Electro-fysiologische diagnostiek (EFD): Het meten van de elektrische weerstand van acupunctuurpunten op handen en voeten. De punten staan in relatie tot een orgaan of orgaanonderdeel. Hierdoor krijg ik een goed overzicht van de orgaanfuncties.
- Behandelplan
Aan de hand van het totaalbeeld dat uit het onderzoek vanuit de reguliere geneeskunde, TCM en Ayurveda naar voren komt, wordt er een behandelplan opgesteld. Tevens worden er middelen (kruiden, homeopathie, vitaminen, mineralen, vetzuren) en dergelijke uitgezocht. De resultaten van het onderzoek en het behandelplan worden met u besproken. Ik zal u advies geven over voeding en leefgewoonten. Indien nodig, kan er worden verwezen naar een arts, osteopaat, fysiotherapeut, psycholoog etc.
- Vervolgafspraak
Na 4-8 weken vindt er een vervolgafspraak plaats. Het onderzoek wordt dan herhaald, om de vooruitgang te kunnen vaststellen en de therapie eventueel aan te passen.
Een consult duurt één tot anderhalf uur. Binnen 3 consulten mag u een verbetering in uw klachten verwachten.